Image Alt

SP Gaming Net Station

Πως να βρισκεις τον Impostοr στο Among Us

Αν έχεις παίξει τη νέα τρέλα του gaming community με το όνομα Among Us θα ξέρεις ότι πρόκειται για μια ψηφιακή έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού “Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο“, με τους φιλήσυχους crewmates να προσπαθούν να φτιάξουν το διαστημόπλοιο τους και τους Impostors. Τις περισσότερες φορές θα σπας το κεφάλι σου για να καταλάβεις ποιος λέει αλήθεια ή ψέματα, ποιος ειναι ο Impostor που θέλει να σαμποτάρει το διαστημόπλοιο και να σας σκοτώσει όλους και ποιος απλά είναι νευρικός. Πολλές από αυτές τις φορές θα ψηφίσεις το λάθος άτομο και θα διώξεις από το παιχνίδι έναν μικρό και ταμεινό crewmate.

Γιαυτό ακολουθεί μια λίστα με σημεία και στοιχεία που πρέπει να προσέχεις για να ανακαλύψεις ποιος είναι ο πραγματικός Impostor πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά. Σαν το υγρό πιάτων σου ένα πράμα…

Ο πιο κοντινος στο πτωμα είναι ο δολοφονος

Αυτό είναι λίγο προφανές, αλλά όχι πάντα. Αν περάσεις δίπλα από έναν παίκτη και μπαίνοντας στο επόμενο δωμάτιο δεις ένα πτώμα, το πιο πιθανό ειναι μόλις να πέρασες δίπλα από τον δολοφόνο. Όποιος δεν είναι Imposter, όταν δει ένα πτώμα το λογικό είναι να το κάνει report ώστε να το μάθουν άμεσα και οι άλλοι. Οπότε μόνο ο δολοφόνος μπορεί να μην μπει στον κόπο να αναφέρει μια δολοφονία που ΜΟΛΙΣ έκανε… Αυτός ο κανόνας προφανώς και δεν ειναι 100% βέβαιος, αλλά καλό είναι να έχετε το νου σας.

Εχε τα ματια σου παντα ανοιχτα

Επειδή στο Among Us είναι πολύ πιθανό να παίζεις με άλλους 9 παίκτες και οι Imposters μπορεί να είναι μέχρι και τρεις, τις περισσότερες φορές ο μόνος παίκτης που μπορείς να εμπιστευτείς είναι ο εαυτός σου. Γιαυτό έχε πάντα το νου σου όταν βλέπεις άλλους παίκτες να περνάνε, να συγκρατείς το χρώμα τους ή το όνομα τους και μάθε την κάθε πίστα καλά. Όταν για παράδειγμα βλέπεις δύο άτομα στο Navigation και στα επόμενα δευτερόλεπτα ανακαλύπτετε ένα πτώμα εκεί κοντά, ξέρεις ποιον να προσέχεις λίγο περισσότερο. Και συμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση όταν δεις τα ίδια άτομα κοντά σε κάποιο νέο πτώμα. Γενικώς όμως αν έχεις στο μυαλό σου στο περίπου που είναι ο καθένας, θα μπορείς πολύ πιο εύκολα να καταλάβεις ποιανού οι κινήσεις είναι περισσότερο sus* από όλους.

Μαθε τα Tasks οσο καλυτερα γινεται

Στο Among Us η γνώση είναι δύναμη. Οι Imposters δεν μπορούν να ολοκληρώσουν tasks αλλά μπορούν να προσποιηθούν ότι τα κάνουν ώστε να μην κινήσουν άμεσα υποψίες. Παρόλα αυτά, αν ξέρεις πόσα και ποια Tasks βρίσκονται μέσα σε κάθε δωμάτιο και πόσο χρόνο παίρνει περίπου στο καθένα για να ολοκληρωθεί μπορείς εύκολα να καταλάβεις πότε κάποιος προσποιείται. Επίσης…

Το taskbar μπορει να αποκαλυψει την αληθεια

Κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα task, το πράσινο task bar πάνω αριστερα στην οθόνη γεμίζει και από λίγο. Όπως προαναφέραμε ο Impostor συνήθως προσποιείται ότι ολοκληρώνει ένα task, αλλά δεν το ολοκληρώνει πραγματικά με αποτέλεσμα η μπάρα να μην ανεβαίνει. Αν είσαι σε ένα δωμάτιο με κάποιον που δείχνει ότι κάνει ένα task, περίμενε λίγο και κοίτα το taskbar. Αν δεν κουνηθεί όταν ο παίκτης φύγει από το task, σημαίνει ότι μόλις βρήκες τον δολοφόνο σου. Πάνε πάτα το κόκκινο κουμπί στην καφετέρια που τόση ώρα το βλέπεις και δεν κρατιέσαι.

Οι Imposters προσπαθουν να ξεμοναχιασουν τους crewmates

Στα περισσότερα παιχνίδια, ο κατάλληλος τρόπος για να εξουδετερώσεις έναν Imposter είναι να του γίνεις κολιτσίδα. Γενικότερα δεν τους αρέσει να τους ακολουθούν και να τους παρατηρούν οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από γκρουπάκια πολλών ατόμων για να βρουν κάποιον που θα είναι μόνος και αβοήθητος 😀 Οπότε μόλις δεις από ένα γκρουπ 3-4 ατόμων κάποιος να απομακρυνεται με την πρώτη ευκαιρία, παίζει να βρήκες και τον πρώτο ύποπτο.

Οι παικτες που βολταρουν ανεμελοι συνηθως ειναι υποπτοι

Όταν είσαι ο δολοφόνος, δεν φοβάσαι μην σε δολοφονήσουν, άρα δεν αγχώνεσαι, άρα έχεις καμια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας και άνεσης. Αυτή η αίσθηση ασφάλειας είναι συνήθως και το πρόβλημα με τους Impostors και μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστική. Όταν βλέπεις κάποιον να φεύγει με άνεση μόνος του μακριά από τους υπόλοιπους είναι πολύ πιθανό να είναι ο δολοφόνος και καλό είναι να το έχεις στο μυαλό σου.

Οι Impostors φαινεται να βαριουνται ευκολα

Οι crewmates έχουν να συμπληρώσουν κάποιες συγκεκριμένες αποστολές σε κάθε παιχνίδι, διαφορετικές για τον καθένα. Αυτές οι αποστολές συνήθως σημαίνουν οτι ο crewmate θα κάνει βόλτες μέσα στην πίστα, θα σταθεί μπροστά από panels Και θα πρέπει να λύσουν έναν απλό γρίγο ή να πατήσουν ένα κουμπί για κάποια δευτερόλεπτα κλπ. Όλοι εκτός από τους Impostors. Όταν λοιπόν βλέπεις κάποιον να μπαίνει σε ένα δωμάτιο με πολύ κόσμο, να κάθεται μερικά δευτερόλεπτα και μετά να φεύγει και το κάνει και επανειλημένα, τότε λογικά είναι η ώρα να καλέσεις emergency meeting.

Αν καποιος φαινεται οτι κινειται πιο γρηγορα απο σενα

Όλοι οι παίκτες στο παιχνίδι κινούνται με την ίδια ακριβώς ταχύτητα. Αν κάποια στιγμή ακολουθείς κάποιον και αυτός στρίβοντας από κάποια γωνία φαίνεται να εξαφανίζεται ή να χάνεις γενικά τα ίχνη του, τσέκαρε μήπως υπάρχει κάποιο vent εκεί κοντά. Οι Impostors είναι οι μόνοι που μπορούν να χρησιμοποιούν τα vents και αν και μπορεί να μην τον είδες να το κάνει, μπορείς πολύ εύκολα να συμπεράνεις ότι το έκανε.

Πολλες πληροφοριες ειναι αναξιοπιστες

Όλα τα παραπάνω μπορούν να σου δώσουν πολλά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να γίνεις ο Σέρλοκ της παρέας και να καταλάβεις νωρίς ποιος είναι ο Impostor. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν ειναι σίγουρο. Μερικές φορές όντως κάποιος μπορεί να μην αναφέρει ένα πτώμα γιατι δεν το είδε ή του ήρθε ένα μηνυμα στο κινητό, ή γιατί την ώρα της δολοφονίας ήταν μέσα σε ένα task screen. Μερικές φορές κάποιος μπορεί απλά να έστριψε από την αντίθετη γωνία από ότι νόμιζες. Να έχεις το νου σου να μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητες σου.

Ποια πραγματα δεν βοηθαν πολυ

  • Το οτι έκανε κάποιος report ένα πτώμα δεν σημάινει οτι ΔΕΝ ειναι ο δολοφόνος. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα self-report. Είναι και συχνή τακτική των impostors να δηλώνουν οι ίδιοι το πτώμα για να αποφύγουν τις κατηγορίες
  • Το ότι έφτιαξε το σαμποτάζ δεν σημαίνει οτι ΔΕΝ ειναι ο δολοφόνος. Οι Impostοrs μπορούν να κάνουν σαμποτάζ και να το φτιάχνουν κιόλλας μπροστά σε άλλους για να δημιουργήσουν μια αίσθηση εμπιστοσύνης στους άλλους παίκτες
  • Το ότι κάποιος κατηγορεί έναν πραγματικό Impostor δεν σημαίνει ότι και ο ίδιος δεν είναι. Πολλές φορές κάποιο έξυπνοι impostors σε παιχνίδια που υπάρχει πάνω από ένας -ειδικά προς το τέλος του γύρου- κατηγορούν τον συμπαίκτη τους με σκοπό να κερδίσουν έξτρα πόντους εμπιστοσύνης στο γκρουπ. Ο ένας impostor φεύγει αλλά ο άλλος ξαφνικά γίνεται υπεράνω πάσης υποψίας.

Συμπερασμα

Ο καλύτερος τρόπος να κερδίσεις είναι να δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες, να μάθεις καλά την πίστα και τα tasks και γενικώς να μην εμπιστεύεσαι ευκολα ΚΑΝΕΝΑΝ εκτός από τον εαυτό σου. Και συνήθως όταν έχεις κάποια σοβαρή υποψία για κάποιον καλό είναι να την ακολουθείς. Και αν στην τελική πετάξεις κανέναν αθώο στο διάστημα δεν έγινε και τίποτα, υπάρχει και ο επόμενος γύρος…

πηγή: Gamespot.com