Image Alt

SP Gaming Net Station

Pro Evolution Soccer 2015 Released!

Επιτέλους το Pro Evolution Soccer 2015 κυκλοφόρησε! Ο Βασιλιάς των soccer simulators είναι εδώ και σας περιμένει στο SP Gaming Net Station! Το καλύτερο αθλητικό παιχνίδι της χρονιάς σύμφωνα με την Gamescom 2014, έχει ανέβει σκαλοπάτια και σε γραφικά και σε Gameplay μας υπόσχεται μια εμπειρία που θα μας καθηλώσει!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το Fifa να έχει προηγείται στις προτιμήσεις των gamers, αλλά το Pro Evolution Soccer 2015 φιλοδοξεί να πάρει και πάλι τα ηνία. Το PES 2015 αποφάσισε να στηριχθεί πιο πολύ στην τακτική και στην εξέλιξη της AI, παρά στο θέαμα και στην ταχύτητα παιχνιδιού, κάτι που το διαφοροποιεί πλήρως από το FIFA15. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν πολύ λιγότερα γκολ σε κάθε παιχνίδι, αλλά στην τελική και στο ίδιο το ποδόσφαιρο αυτό δεν συμβαίνει; Πλέον δεν φτάνει να έχεις έναν Cristiano ή έναν Messi στην ομάδα σου για να κερδίσεις. Πρέπει να “δουλέψεις” για να πετύχεις γκολ. Πρέπει να βρεις τους κατάλληλους χώρους που σου δίνει το εκάστοτε σύστημα για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες των αστεριών σου.

Φυσικά, υπάρχει ακόμα το πρόβλημα με τα πραγματικά ονόματα των ομάδων. Η Manchester είναι η μοναδική ομάδα Premier League με σωστό όνομα, ενώ δεν υπάρχει Bundesliga. Παρόλα αυτά τα ονόματα των παιχτών και τα πρόσωπά τους είναι σωστά και ρεαλιστικά. Όλα αυτά τα προβλήματα υπήρχαν σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς όμως και επί της ουσίας ποτέ δεν ενόχλησαν κανέναν.

[youtube id=”0NGFNXJKhFQ” width=”633″ height=”356″]

Με λίγα λόγια, το PES 2015 έχει επικεντρωθεί στην ίδια την εμπειρία του ποδοσφαίρου και όχι τόσο στο εφέ. Χάνει στον τομέα των γραφικών από το FIFA15 αλλά κερδίζει κατά κράτος σε ρεαλιστικότητα και χρόνο παιχνιδιού. Γιατί ωραία τα πολλά γκολ και τα τακουνάκια του FIFA, αλλά όταν είσαι σωστός gamer αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει είναι η αίσθηση της ικανοποίησης όταν ξεπερνάς ένα μεγάλο εμπόδιο, σαν τις άμυνες του PES 2015 στο αυξημένο επίπεδο δυσκολίας.

Η συζήτηση πάνω στο αιώνιο ερώτημα PES ή FIFA συνεχίζεται στο SP Gaming Net Station, στο Facebook\SPGamingNet ή και στο Twitter\SPGamingNet

Add Comment