Image Alt

SP Gaming Net Station

Τέλος στη μάχη PUBG vs Fortnite;

Όλοι είδαμε/ακούσαμε/διαβάσαμε την είδηση ότι η Bluehole, η δημιουργός του PUBG, έκανε μήνυση στην EPIC για κλοπή πνευματικής περιουσίας κατά τη δημιουργία του Fortnite. Για όσους όμως δεν το ξέρουν ακόμα να σας πούμε ότι:

Η Bluehole χρησιμοποίησε την Unreal Engine για να δημιουργήσει το PUBG. Η Unreal Engine ανήκει στην EPIC. Η EPIC έχει πρόσβαση στον κώδικα της Unreal Engine. Η Bluehole θεωρεί ότι η EPIC χρησιμοποίησε αυτήν την πρόσβαση παράνομα για να υποκλέψει στοιχεία του παιχνιδιού της ώστε να δημιουργήσει το Fortnite. Αυτά…

Περνώντας στο σήμερα, φαίνεται ότι η Bluehole αρχικά “πάγωσε” τη διαδικασία και εν τέλει σύμφωνα με το Bloomberg, ακύρωσε εντελώς τη μήνυση, δίνοντας τέλος στην PUBG vs Fortnite μάχη πριν αυτή ξεκινήσει. Bluehole και Epic αρνούνται να κάνουν δηλώσεις επί του θέματος, ενώ φήμες λένε ότι πίσω από την ακύρωση της αγωγής βρίσκεται η Tencent Ltd. στην οποία πλέον ανήκουν και τα δύο παιχνίδια.

pubg-vs-fortnite

image by vaaju.com

Σημασία έχει ότι το τέλος της δικαστικής διαμάχης σημαίνει και το τέλος της φήμης που κυκλοφορούσε ότι το Fortnite θα “κλείσει” τους σέρβερς του λόγω της μήνυσης.

Add Comment