Image Alt

SP Gaming Net Station

Dota 2: The International 2018

Το The International 2018 ή αλλιώς TI8 για πιο σύντομα, ξεκίνησε τον Δεκαπενταύγουστο παρέα με την κλασσική προβολή του Τσίου. Η πρώτη μέρα είδε τους EG και τους VGJ.Storm να ξεκινάνε δυναμικά με 5-1 και 4-0 νίκες, ενώ οι κάτοχοι του τίτλου Team Liquid έχουν κάνει 4 νίκες αλλά και 2 ήττες ήδη.

Τι είναι το The International

Για όσους δεν γνωρίζουν, το The International είναι ένα τουρνουά DOTA 2 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Valve. Το πρώτο TI διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια της Gamescom 2011 στη Γερμανία πριν ακόμα κυκλοφορήσει επίσημα το παιχνίδι με έπαθλο 1,6 εκατομύρια δολάρια. Πλέον το The International είναι το τουρνουά με το μεγαλύτερο έπαθλο παγκοσμίως σε όλα τα esports με το The International 2017 να μοιράζει 24,7 εκατομύρια ευρώ!

Το τουρνουά μετά την πρώτη του έκδοση, μετακόμισε μόνιμα στο Σιάτλ, μέχρι και το The International 2018 που διοργανώνεται στο Βανκούβερ του Καναδά. Από το 2012 και έπειτα η Valve έχει προσθέσει προκριματικούς γύρους σε κάθε περιοχή και ταυτόχρονα δίνει και κάποια απευθείας Invitations στο event στον κάτοχο του τροπαίου και στις καλύτερες ομάδες μέσω του Dota Pro Circuit Team Ranking. Για την ιστορία, η ομάδα με τα περισσότερα invites είναι η Invictus Gaming με 6 invitations ενώ μαζί με τους LGD είναι οι ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές σε The International με 7.

Μπορείτε να δείτε όλα τα ρόστες των ομάδων του The International 2018 στα εντυπωσιακά The International Lowdown videos που έχει ετοιμάσει το επίσημο Dota 2 κανάλι στο Youtube.

Στατιστικα

Από πλευράς παικτών, μόνο 4 παίκτες έχουν εμφανιστεί και στα 8 TI. Οι KuroKy, ddc, Puppey και UNiVeRsE έχουν συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις, με τον UNiVeRsE να έχει παίξει στα 7 μιας και το 2011 ήταν μέλος ομάδας αλλά δεν έπαιξε εν τέλει. Από αυτόυς τους 4, μόνο ο ddc δεν έχει κερδίσει ποτέ το τρόπαιο με τον Puppey να κεδίζει το πρώτο TI το 2011 με τους NaVi, τον UNiVeRsE να κερδίζει το ΤΙ5 ως μέλος των EG και τον KuroKy να κερδίζει -επιτέλους- το TI7 πέρυσι με τη φανέλα των Team Liquid.

Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής πάνω από μία φορά το The International, με τους NaVi να έχουν πάει άλλες δύο φορές στον τελικό γνωρίζοντας την ήττα και τους NewBee να φτάνουν στην πηγή και πέρυσι, χάνοντας από την Team Liquid που κατέκτησε τον τίτλο ερχόμενη από το Losers Bracket.

Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Κανένας δεν έχει κατεφέρει να κερδίσει ένα TI περισσότερες από μία φορά με έξι (Dendi, Puppey, XBOCT, LighTofHeaveN, Kuroky και Faith) να έχουν παίξει σε περισσότερους από έναν τελικούς χωρίς επιτυχία.

Κοιτώντας τη λίστα με τις εθνικότητες των συμμετεχόντων θα δούμε ότι η Κίνα έχει τους περισσότερους παίκτες σε TI (183) με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Μαλαισία (55).  Από κοντά και οι ΗΠΑ (54), ενώ την πεντάδα κλείνουν η Ουκρανία (45) και η Ρωσία (44). Η Ελλάδα έχει και αυτή μία συμμετοχή παίκτη σε The International με τον Γρηγόρη “Keyser” Καλλιανιότη να συμμετέχει στο TI7 με την ομάδα των HellRaisers.

The International 2017

The International 2018

Φέτος όλα είναι ανοικτά με τους περσινούς νικητές Team Liquid να φιλοδοξούν να γίνουν η πρώτη ομάδα με back-to-back κατακτήσεις, τους NewBee να θέλουν να πάρουν εκδίκηση για την περσινή ήττα στον τελικό αλλά και τους “συνήθεις υπόπτους” LGD, Invictus Gaming, Vici Gaming, Evil Geniuses και Virtus.pro να περιμένουν “στη γωνία” για μια θέση στον τελικό!

Φέτος θα είναι και η πρώτη φορά που μια ποδοσφαιρική ομάδα θα έχει συμμετοχή στο The International. Η Paris Saint Germain ουσιαστικά προσέλαβε ολόκληρο το ρόστερ της LGD και μετά τις πρώτες θέσεις στο Epicenter XL και το MDL Gangsha Major, φιλοδοξεί να γίνει και η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που θα κατακτήσει ένα The International.

Οι αγώνες των ομίλων θα διεξαχθούν στις 15 με 18 Αυγούστου, ενώ το Main Event του The International 2018 θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα από τη Δευτέρα 20, μέχρι το Σάββατο 25 Αυγούστου όπου θα διεθαχθεί και ο Μεγάλος Τελικός! Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα εδώ.

Φυσικά το τουρνουά θα έχει διαρκή καθημερινή κάλυψη αλλά και επαναλήψεις των αγώνων στο επίσημο κανάλι στο Twitch. Βέβαια υπάρχουν και μικροπροβλήματα με το stream να “πέφτει” συχνά και την Valve να αναγκάζεται να ζητάει συγνώμη και υπομονή μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter.

Παρόλα αυτά το The International 2018 εξακολουθεί να είναι το πιο ενδιαφέρον τουρνουά του 2018 και μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις! Φυσικά όλοι οι αγώνες θα παίζονται ζωντανά στις οθόνες του SP Gaming Net Station. Εσείς ποια ομάδα υποστηρίζετε;

Add Comment