Image Alt

SP Gaming Net Station

Eνα review για το DOTA: Dragon’s Blood

Η νέα σειρά του Netflix με τίτλο DOTA: Dragon’s Blood, προσπαθεί να ενώσει διάφορα κομμάτια από το Lore του παιχνιδιού της Valve σε μια animated σειρά 8 επεισοδίων. Το είδαμε και είμαστε έτοιμοι να σας πούμε αν τα κατάφερε.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Defence of the Ancients ξεκίνησε σαν ένα Mod του Warcraft III. Η ιστορία δεν ειναι το δυνατό του σημείο αλλά σε επίπεδο gameplay, δημιούργησε την κατηγορία των MOBA παιχνιδιών που έχει σαγηνεύσει εκατομύρια video gamers σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, η ύπαρξη δεκάδων ηρώων με τα ψύγματα προσωπικής ιστορίας του καθενός είναι μια καλή βάση για να δημιουργηθεί ένα ενοποιημένο σύμπαν σε μορφή σειράς ή comic και αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει η Valve με το Netflix.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ακολουθούν spoilers

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία του Davion του Δρακοϊππότη (Dragon Knight), ενός νέου ταλαντούχου ενός τάγματος που κυνηγάει Δράκους για να προστατέψει τους ανθρώπους. Φυσικά και το παιχνίδι έχει πιο σημαντικούς και ενδιαφέροντες ήρωες, αλλά ειναι λογικό να ξεκινήσει η σειρά με κάτι πιο ευκολοχώνευτο για κάποιον που δεν το έχει παίξει. Από την άλλη, η ιστορίες για ανθρώπους και ξωτικά είναι χιλιοειπωμένη και μπορεί να “ξενίσει” κάποιους που περίμεναν να δουν κάτι διαφορετικό.

Οι δημιουργοί της σειράς ξεκινάνε άμεσα με το δυνατό της σημείο που δεν είναι άλλο από τις σκηνές δράσης. Μία πρώτη μάχη του Davion με έναν Δράκο μας βάζει γρήγορα στον κόσμο της σειράς και στον φρενήρη ρυθμό της, αν και η ποιότητα του animation ίσως θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη. Παρόλα αυτά είναι ένα σκαλί πάνω από το Blood of Zeus. Αμέσως συναντάμε και άλλους χαρακτήρες του παιχνιδιού όπως η Mirana και μαθαίνουμε τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το γενικό story ark, εισάγοντας χαρακτήρες όπως η Selemene, ο Slyrack και ο πολυαγαπημένος Terrorblade.

ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Από εκεί και πέρα η ιστορία αρχίζει και μπερδεύεται με την προσπάθεια του Davion να αποδεχτεί την νέα του πραγματικότητα και την αναζήτηση της Mirana για τους χαμένους λωτούς της Selemene να περιπλέκονται και να ενώνονται γύρω από την Αιώνια μάχη της Selemene με τους ακόλουθους της προηγούμενης θεάς του Φεγγαριού. Μέσα σε όλα αυτα μπαίνει η προσωπική ιστοριά του Invoker και το παρελθόν του με την Selemene, μερικές προφητείες για το τέλος του κόσμου, ανίερες συμμαχίες και 7 δράκοι που ίσως τελικά και να κρατάνε το σύμπαν σε ισορροπία. Και φυσικά μην ξεχνάμε και το κλασικό “θα γίνουν ζευγαρι τελικά;” των δύο πρωταγωνιστών.

Μέσα σε αυτά έχουμε την εμφάνιση της Luna που το backstory της δεν εξερευνάται καθόλου, καθώς και ένα μικρό side story σχετικά με έναν κόκκινο κρύσταλλο που προφανώς είναι setup για κάτι στις επόμενες σεζόν. Οι fans του παιχνιδιού θα το αναγνωρίσουν, οι υπόλοιπου θα χάσουν ένα δεκάλεπτο από τη ζωή τους. Γενικώς τα easter eggs είναι αρκετά και μερικά από αυτά είναι ωραία περασμένα ώστε να τα καταλαβαίνουν όσοι δεν έχουν επαφή με το παιχνίδι όπως το Town Portal scroll και το Gem of True Sight.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Εν τέλει, το Dragon’s Blood είναι μια σειρά που έχει αρκετά κενά από πλευράς ιστορίας και τα θέματα του είναι χιλιοειπωμένα και έχουν αρχίσει να κουράζουν και ο κόσμος δεν έχει τόσο ενδιαφέρον εκ πρώτης όψεος, αλλά το παιχνίδι έχει πολύ πράγμα να εξερευνήσει και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Οι χαρακτήρες είναι σχετικά συνηθισμένοι όπως η πριγκίπισσα που ερωτεύεται τον “cool τύπο”, ο Γενναίος αλλά και λίγο χαζούλης ιππότης, το comic relief, ένας δολοπλόκος καλος που μπορεί να είναι κακός, ένας κακός που αλλάζει γνώμη και γίνεται καλός κλπ κλπ. Στα πολύ θετικά οι σκηνές δράσης, η αποτύπωση των δυνάμεων των χαρακτήρων και -φυσικά- οι Δράκοι, που ο καθένας είναι πολύ ξεχωριστός από τον άλλον και δείχνουν να έχουν ξεχωριστούς χαρακτήρες.

Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τέλος της πρώτης σεζόν, μια καλή αρχή είναι εδώ.