Image Alt

SP Gaming Net Station

Fortnite Season 3: Οδηγίες και Στρατηγικές

Η Τρίτη σεζόν του Fortnite άλλαξε αρκετά πράγματα με νέο όπλο, νέα κτήρια με διπλά και τριπλά chests καθώς και το turbo building! Ας πούμε όμως μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε:

Ήρθε το Turbo Building

Επιλέγεις το Turbo Build στο μενού να ειναι ON και πλέον με πατημένο το action button συνεχίζει να χτίζει χωρίς να πατάς τίποτα άλλο. Και εκτός αυτού μπορείς πλέον να χτίσεις και μέσα από αντικείμενα, κάτι που δεν μπορούσες πριν με αποτέλεσμα να πέθαινες πολύ συχνά όταν βρισκόταν δίπλα σου ή κοντά σου ένα αυτοκίνητο ή ένα δέντρο.

Η Impulse Grenade δεν είναι τόσο άχρηστη

Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που δεν δίνουν σημασία στην Impulse Grenade και δεν την κουβαλάνε ποτέ, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς. Μπορεί να σε σώσει από το Storm πετώντας την μπροστά σου όσο τρέχεις και να σε στείλει και πάλι μέσα στον κύκλο. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να κρατήσεις αντιπάλους εκτός κύκλου ή ακόμα και για να ξεφύγεις από ένα σημείο που δεν θα μπορούσες χωρίς φας μια ομοβροντία από σφαίρες.

Το Hand Cannon δεν ειναι τόσο χρήσιμο

Μπορεί να κάνει πολύ damage και να είναι το πιο πολύτιμο από όλα τα pistols στο Fortnite αλλά ας είμαστε και ρεαλιστές. Κάνει περισσότερο θόρυβο και από το sniper χωρίς τη δυνατότητα και το stability του sniper. Αν χρειαστείς πάνω από 2 σφαίρες για να φας τον αντίπαλο σου, ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις πολλούς ακόμα μιας και θα σε έχει ακούσει σίγουρα ο μισός χάρτης.

Know your Materials

Μην γκρεμίζεις απλά τα πάντα για να μαζέψεις materials. Κάποια πράγματα δίνουν περισσότερα materials από κάποια άλλα. Οι βράχοι που βρίσκεις παντού στο χάρτη δίνουν περισσότερη πέτρα από τους τοίχους. Οι παλέτες δίνουν περισσότερο ξύλο από τα δέντρα, από τα οποία οι Ιτιές δίνουν το περισσότερο ξύλο με 10-15 wood per hit. Για μέταλλο θα πρέπει να ασχοληθείς με τα αυτοκίνητα που δίνουν το περισσότερο αλλά κάνουν και τον περισσότερο θόρυβο.

Εκμεταλλεύσου το Bus Route

Το νέο update σου δείχνει από την αρχή το route του λεωφορείου πριν αυτό ξεκινήσει, κάτι που θα βοηθήσει πολύ τα squads και τα duos ώστε να πέφτουν άμεσα στο σημείο που θέλουν η να συζητήσουν από πριν την διαδρομή που θα κάνουν. Επίσης έχει στο νου σου ότι το glider “ανοίξει” όταν φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο ύψος από το ύψος του σημείου που ειναι κάτω από σένα. Όταν κάποιος περνάει πάνω από δέντρα για να πάει σε μια πόλη, το glider θα ανοίξει νωρίτερα από αυτόν που από κάτω του έχει το έδαφος με αποτέλεσμα να φτάσει και στην πόλη αργότερα. Χρησιμοποίησε το έδαφος για να φτάσεις νωρίτερα από όλους στον προορισμό σου.

Εκμεταλλεύσου τους αντιπάλους

Όταν δεις δύο αντίπαλες ομάδες να κάνουν μάχη, σκέψου ότι ίσως σε συμφέρει να τους αφήσεις και να την τελειώσουν. Σκέψου ότι μόνο μια θα κερδίσει και θα προσπαθήσει να πάρει τα αντικείμενα της άλλης, ή να σταματήσει κάποιος να πιεί μια ασπίδα ή να χρησιμοποιήσει ένα medikit. Εκεί είναι η στιγμή που πρέπει να χτυπήσεις! Φρόντησε να κάνετε άμεσα ένα knock για να αποκτήσετε μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης να κοιτάς συχνά γύρω σου όσο τρέχεις προς τον κύκλο γιατί μπορεί εύκολα να δεις ένα δέντρο να εξαφανίζεται που σημαίνει ότι μια ομάδα είναι κοντά εκεί και μαζεύει materials. Σε περίπτωση που εσύ είσαι αυτός που θέλει να μαζέψει materials, φρόντιζε να αφήνεις στα δέντρα ένα τελευταίο hit ώστε να μην εξαφανιστούν τελείως και προδώσεις τη θέση σου στους αντιπάλους σου.

Πιο ψηλά, πιο ψηλά

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, στο Fortnite συνήθως ο ψηλότερος κερδίζει. Και όταν λέμε ψηλότερος εννοούμε αυτός που χτίζει πιο ψηλά, ή βρίσκεται πιο ψηλά. Όταν κλείνει ο κύκλος προσπάθησε να επιλέγεις τα πιο ψηλά σημεία του χάρτη και ακόμα και όταν χτίζεις δίπλα σε κάποιον αντίπαλο προσπάθησε να χτίσεις πιο ψηλά από αυτόν ή να “ρίξεις” τη σκάλα του όταν προσπαθεί να χτίσει από πάνω σου. Το να είσαι σε ψηλότερο σημείο σου δίνει πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο καθώς το “κεφάλι” του πιάνει περισσότερα pixels με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερες πιθανότητες για ένα καλό headshot.

Δούλεψε το Aim σου

Ένας καλός τρόπος για να δουλέψεις το aim σου χωρίς να χάνεις παιχνίδια και σφαίρες είναι να κρατάς το στόχο πάνω σε ένα σημείο του χάρτη όσο τρέχεις και χοροπηδάς και να προσπαθείς ο στόχος να μην φεύγει από εκεί. όταν τρέχεις προς τα Salty Springs, σημάδεψε ένα από τα λάστιχα και χοροπήδα, ή μια πέτρα. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά δημιουργεί το λεγόμενο hand-eye coordination με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό ο στόχος σου να “ακολουθεί” τον αντίπαλο πιο εύκολα.

Γίνε ένα με την καταιγίδα

Θες να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά από την καταιγίδα και δύο βήματα πιο μπροστά από τους αντιπάλους; Καταρχάς θα πρέπει να ξέρεις ότι ένα “τετράγωνο” του χάρτη χρειάζεται περίπου 45 δευτερόλεπτα να το διασχίσεις τρέχοντας. Επίσης ο κύκλος κλείνει πιο αργά στα σημεία που είναι πιο κοντά στον λευκό κύκλο. Με αυτή την πληροφορία μπορεί μια διαγώνια κίνηση να σε σώσει από αρκετό storm damage που θα έτρωγες αν απλά πήγαινες στην ευθεία. Πηγαίνοντας από το πιο “κλειστο” σημείο του κύκλο μπορείς να βρεις αρκετό χρόνο ώστε να βγεις στην “πλάτη” των αντιπάλων για 1-2 easy kills. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο ήχος που κάνει το supply crate. Όταν έχει κλείσει σχεδόν ο κύκλος και ακουστεί το κλασικό “καμπανάκι” του supply drop, ψάξε να δεις που πέφτει. Εκεί θα κλείσει και ο επόμενος κύκλος.

Στρώσε το Inventory σου

Διάλεξε τα αγαπημένα σου όπλα νωρίς, και προσπάθησε να τα βάζεις στο ίδιο σημείο στο Inventory. Οι περισσότεροι βάζουν SMG/Shotgun στα πρώτα slots, Rifle/Sniper τα μεσαία και τα heals στο τέλος μαζί με τα RPG. Δες τι σε βολεύει και παίξε αναλόγως ώστε να ξέρεις μηχανικά ότι πατώντας το “2” θα έχεις στα χέρια σου shotgun. Το positioning στο inventory μπορεί να είναι ο λόγος που έχεις αρκετά wins λιγότερα ήδη.

 

Ελπίζουμε να σας βοήθησαν τα παραπάνω tips για το Fortnite Battle Royale. Αν πιστεύετε ότι ξεχάσαμε κάτι, ενημερώστε μας στα σχόλια.

2 Comments
Add Comment