Image Alt

SP Gaming Net Station

Πρωτες εντυπωσεις απο το Valorant

Το Valorant της RIOT έχει βαφτιστεί ήδη ως το νέο CS:GO killer. Το παιχνίδι που θα εκθρονίσει τον βασιλιά των tactical FPS και θα πάει τη σκηνή των esports στο επόμενο επίπεδο. Πιο χρωματιστό, πιο τηλεοτπικό, πιο… PG13. Για όσους δεν το έχουν πιάσει στα χέρια τους ακόμα, πρόκειται για ένα first person tactical shooter με όλες τις βασικές αρχές του CS:GO (spray patterns, μικρές πίστες, bomb sites) αλλά με την προσθήκη εξειδικευμένων χαρακτήρων με διαφορετικά abilities όπως το Overwatch.

Το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε closed beta και έχει φυσικά ακόμα αρκετά προβλήματα όπως τα hitboxes, και το peekers advantage (το οποίο είναι χειρότερο από το CS:GO). Για όσους δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι το peekers advantage, το παρακάτω βίντεο μπορεί να σας διαφωτίσει.

Τα recoil patterns θέλουν μερικές ημέρες μέχρι να τα συνηθίσεις αλλά είναι πολύ ευχάριστη αλλαγή αν έχετε συνηθίσει να παίζετε Battle Royale games που το spray pattern συνήθως είναι εντελώς τυχαίο. Τα Headshots έχουν τεράστια σημασία και σε υψηλό επίπεδο, αν αστοχήσεις στην πρώτη σφαίρα είσαι ουσιαστικά καταδικασμένος.

Και πάμε στα skills που είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσθήκη αλλά ακόμα υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα χρήσιμα και άχρηστα skills, κάτι που κάνει κάποιους χαρακτήρες δυσχρηστους σε competitive επίπεδο. Για παράδειγμα ο Brimstone είναι πολύ χρησιμος και εύκολος για πρώτος χαρακτήρας. Οι smokes του είναι πολύ σημαντικές για να μπαίνεις σε sites ενώ και η μολότοφ του κάνει θαύματα στο να ξετρυπώνει αντιπάλους και να τσεκάρει “τυφλά” σημεία. Η Raze έχει πολύ πλάκα στο matchmaking αλλά είναι λίγο άχρηστη σε competitive παιχνίδια με εξαίρεση της grenades. Ο Phoenix είναι σαν τον Brimstone αλλά με flashbangs, ο Sova είναι καλός αμυντικά αλλά “χάνει” επιθετικά, η Sage είναι ίσως ο πιο χρήσιμος χαρακτήρας αφού μπλοκάρει εισόδους, κάνει slow, heal αλλά και revive, η Jett είναι σαν την Raze αλλά πιο χρήσιμη λόγω των smokes. Ο Cypher και η Viper είναι λίγο πιο δύσκολοι αλλά μπορούν να ελέγχουν το map, ενώ ο Omen είναι σαν νια πιο αργή Jett αλλά με teleports (που μετά τα πρώτα παιχνίδια είναι λίγο προβλέψιμα).

Τα Maps προς το παρόν είναι σχετικά μέτρια. Έχουν ωραία νέα στοιχεία, αλλά είναι μέτρια. Υπάρχει ένα map με τρία bomb sites και ένα με teleports ανάμεσα στα sites αλλά γενικώς έχουν μια οριζόντια αίσθηση με εξαίρεση το ένα map με τα ziplines που κατά τη γνώμη μας είναι και το πιο ενδιαφέρον και balanced.

Δεν υπάρχουν defuse kits, τα skins των όπλων ειναι απαράδεκτα στα όρια του αστείου, τα maps είναι ακόμα λίγα. Από την άλλη, μπορείς να πουλήσεις τα όπλα σου αν τελικά αποφασίσατε ότι θα κάνετε eco, είναι πολύ εύκολο να αγοράσεις όπλο σε έναν συμπαίκτη, ενώ και το ping system που χρησιμοποιεί είναι πολύ “βολικό”. Στα πολύ θετικά είναι και οι 128-tick σέρβερς, κάτι που είναι μεγάλο πρόβλημα στο CS:GO.

Γενικώς μπορείτε να δείτε πολλά στοιχεία από άλλα games όπως οι ατάκες των χαρακτήρων στις αρχές των rounds που προσφέρουν μερικές ματιές στο lore του παιχνιδιού (όπως στο Overwatch), το Ping system και τους χαρακτήρες που μιλάνε δίνοντας πληροφορίες για το τι pingάρουν (όπως στο APEX Legends).

Στην τελική “ζυγαριά” με το CS:GO, το Valorant τα πάει καλά αλλά ειναι ακόμα μακριά από τον ανταγωνιστή του. Το CS:GO από την άλλη θα πρέπει να “κλέψει” κάποια στοιχεία από το Valorant όπως το Ping system και το gun selling, αλλά το Valorant θα πρέπει να “δουλέψει” αρκετά στα recoils/hitboxes/peekers advantage. Στα θετικά επίσης είναι η δέσμευση της RIOT ότι θα φροντίσει το παιχνίδι να παίζει με ελάχιστες απαιτήσεις ώστε να μπορεί να το παίξει κάποιος και σε Core2Duo μηχανήματα.

Αυτή τη στιγμή το Valorant βρίσκεται σε closed beta και για να προμηθευτείς key θα πρέπει να παρακολουθήσεις οποιοδήποτε twitch stream και να ευχηθείς να κερδίσεις ένα. Απλά θα πρέπει να έχεις το stream ανοιχτό στο μπροστά tab του browser σου. Με ήχο. 😀

Αν δεν σας έφτασαν τα παραπάνω, δείτε και ένα βίντεο με ένα honest review