Image Alt

SP Gaming Net Station

Ολα τα cinematics του Overwatch απο το χειροτερο στο καλυτερο

Το Overwatch είναι ένα παιχνίδι που ήρθε στη ζωή μας το 2016 σαν μια νέα multiplayer εμπειρία συνδέοντας στοιχεία competitive FPS με MOBA και ήρθε και “στρογγυλοκάθησε” ψηλά στις προτιμήσεις των gamers!

Ένας από τους βασικούς λόγους που το κατάφερε, εκτός από τα πανέμορφα γραφικά, το balanced gameplay και το οτι πόνταρε στο τεράστιο fanbase της Blizzard, είναι και ο τρόπος που δημιούργησε μια ολόκληρη ιστορία γύρω από τους χαρακτήρες του μέσω μικρών πανέξυπνων κινήσεων εντός και εκτός παιχνιδιού.

Η σημαντικότερη κίνηση ήταν μια σειρά από μικρά -πλούσια σε easter eggs– cinematics που που μας παρουσιάζουν την ιστορία παλιών και νέων χαρακτήρων και μας βάζουν πιο βαθειά στον κόσμο του Overwatch!

Δείτε τα όλα με σειρά χειροτεροκαλυτερότητας, δηλαδή από το χειρότερο στο καλύτερο:

11. Reunion

Καθόλου άσχημο, αλλά όλοι περιμέναμε ένα Origin του McCree ενώ καταλήγει να είναι origin της Ashe

10. Original Cinematic Trailer

Το πρώτο cinematic trailer του παιχνιδιού. Αυτό που μας σύστησε στον κόσμο του Overwatch και μας έδωσε τα πρώτα στοιχεία του lore του παιχνιδιού με τον οργανισμό που διαλύθηκε, το γάντι του Doomfist κλπ. Πολύ καλό για να κάνει τη δουλειά αλλά σαφώς χωλαίνει μπροστά στην ποιότητα των επόμενων.

9. Shooting Star

Με το βασικό του πρόβλημα να είναι το βαρύ exposition, πέφτει χαμηλά στη λίστα, παρόλα αυτά προκειται για μια πολύ έξυπνη ματιά στη διπλή ζωή του χαρακτήρα και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην προσωπική ζωή ενός δημόσιου προσώπου.

8. Hero

Από εδώ ξεκινάει ήδη στα cinematics που δεν έχουν ουσιαστικά “λάθη” και η λίστα αποκτάει έναν χαρακτήρα προσωπικού γούστου. Η ιστορία του Soldier 76 είναι καταπληκτική, παρόλο που ειναι λίγο “κλισέ”.

7. Rise And Shine

Το Animated Short για έναν από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες του παιχνιδιου, τη Mei. Το μεγαλύτερο βιντεάκι του Overwatch, μας δείχνει την τραγική ιστορία της Mei σε ένα τραγικό αλλά και εν τέλει αισιόδοξο βίντεο.

6. Infiltration

Το βίντεο της Sombra θα μπορούσε άνετα να ειναι επεισόδιο σε ποιοτική σειρά cartoon στην τηλεόραση. Χτίζει τον κόσμο του Overwatch γύρω από την απειλή της Talon χρησιμοποιώντας πολλούς γνωστούς και αγαπημένους χαρακτήρες.

5. Alive

Το short που έδειξε για πρώτη φορά ότι η Blizzard δεν απευθύνεται μόνο σε παιδάκια. Το Alive έχει δολοφονίες και παραλληλισμούς για την ξενοφοβία και τη μετανάστευση στον Δυτικό κόσμο και γενικότερα έχει μια πιο “σκοτεινή” χροιά, με τον κακό της υπόθεσης να καταλήγει θριαμβευτής!

4. Recall

Το Recall είναι το κεντρικό σημείο όλης της ιστορίας του Overwatch. Από τη διάλυση της ομάδας πριν χρόνια μέχρι και την επανίδρυση της στο Recall από τον Winston, όλα τα άλλα animated shorts ουσιαστικά αναφέρονται ή/και οδηγούν σε αυτό.

3. The Last Bastion

Το The Last Bastion θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και μόνο από το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει μια πραγματικά συγκινητική ιστορία χρησιμοποιώντας έναν χαρακτήρα που δεν μιλάει και δεν έχει έκφραση στο πρόσωπό του. Είναι τόσο καλό που κέρδισε βραβείο Best Writing στα Webby Awards το 2017!

2. Honor and Glory

Η ιστορία του Reinhardt είναι η πιο ολοκληρωμένη με επική μουσική, καταπληκτικό voice performance που είναι ικανή να σε κάνει να δακρύσεις…
Ο Reinhardt είναι με διαφορά η καλύτερη φωνή στο Overwatch και η ιστορία του μας δείχνει πώς χάνοντας τον φίλο και μέντορα του στη μάχη από δικό του λάθος μετατρέπεται από κακομαθημένο εγωιστή σε πιστό στρατιώτη προσηλωμένο στην ασφάλεια της ομάδας του.

“I have been called. I must answer.”

1.Dragons

Όπως προανέφερα, τα τρία τελευταία βίντεο θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική σειρά με το καθένα να μπορεί να ειναι νούμερο ένα στη λίστα.

Το Dragons κερδίζει κατά τι δική μας άποψη γιατί μας παρουσιάζει μέσα σε λίγα λεπτά όλη την ουσία του Overwatch. Παράδοση μαζί με τεχνολογία, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, μπερδεμένες σχέσεις, αδέλφια που γίνονται εχθροί λόγω των πιστεύω τους και πανέμορφες χορογραφημένες μάχες με επική μουσική που θα μπορούσε να έχει θέση σε ταινίες του Χόλιγουντ.

Για πολλούς, το βίντεο αυτό αύξησε από μόνο του τις πωλήσεις του Overwatch και δικαιωματικά καταλήγει στη θέση νούμερο ένα!


Πηγή: Whatculture.com







Add Comment