Image Alt

SP Gaming Net Station

The Steam Awards: Οι νικητές

Τα Steam Awards  δεν είναι σαν τα συνηθισμένα σου gaming βραβεία. Γενικά δεν είναι σαν τα συνηθισμένα σου βραβεία αφού περιλαμβάνουν κατηγορίες του τύπου “πέντε λεπτά ακόμα…” και “ο κακός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη για αγκαλιά“, για να μην αρχίσουμε με το χίπστερ βραβείο “πίστευα ότι ήταν πολύ ωραίο πριν πάρει βραβείο”.

Τέλος πάντων οι ψήφοι μετρήθηκαν, η κοινότητα μίλησε και οι νικητές βγήκαν.

  • Villain Most In Need Of A Hug – Portal 2
  • I Thought This Game Was Cool Before It Won An Award – Euro Truck Simulator 2
  • Test Of Time – Skyrim
  • Just Five More Minutes – Counter-Strike: Global Offensive
  • “Whoooaaaaaaa, dude!” – Grand Theft Auto V
  • Game Within A Game – Grand Theft Auto V
  • I’m Not Crying, There’s Something In My Eye – Telltale’s The Walking Dead
  • Best Use Of A Farm Animal – Goat Simulator
  • Boom Boom – Doom
  • Love/Hate Relationship – Dark Souls III
  • Sit Back And Relax – Euro Truck Simulator 2
  • Better With Friends – Left 4 Dead 2

Ας τα δούμε και αναλυτικά:

Στην κατηγορία “ο κακός που έχει την μεγαλύτερη ανάγκη για αγκαλιά” (Villain Most In Need Of A Hug) νίκησε το φαβορί του Portal 2. Αντιπάλους είχε τα Farcry 3 και 4, το Dead by Daylight και το Borderlands 2.

villain

Στην κατηγορία “Πίστευα ότι αυτό το παιχνίδι είναι καλό πριν κερδίσει βραβείο” (I Thought This Game Was Cool Before It Won An Award), την γνωστή και ως Χίπστερ παιχνίδι της χρονιάς, νικητής βγήκε το Euro Truck Simulator 2, αν και το φαβορί εδώ ήταν το Paladins. Υπόλοιποι αντίπαλοι ήταν το Unturned, το Stardew Valley και το StarBound.

hipster

Περνάμε στην κατηγορία “Το Τεστ του Χρόνου” (Test of Time) την οποία κέρδισε το Skyrim μπροστά από τα Age of Empires II, Team Fortress 2, Terraria και Civilazation V.

test-of-time

Το μεγάλο φαβορί κέρδισε και στην κατηγορία “πέντε λεπτά ακόμα” (Just 5 More Minutes) με το Terraria να είναι και πάλι υποψήφιο και την πεντάδα να συμπληρώνεται με τα Civilazation VI, Fallout IV και το παιχνίδι έκπληξη των τελευταίων χρόνων, Rocket League. Παρόλα αυτά το Counter-Strike:Global Offensive νίκησε σχετικά εύκολα.

5-more-minutes

Επόμενη κατηγορία με τον ευφάνταστο μη μεταφράσιμο τίτλο “Whoooaaaaaaa, dude!” όπου έγινε ο κακός χαμός με παιχνίδια όπως το The Witcher 3, Bioshock Infinite, Doom και Metal Gear Solid V με τη νίκη να πηγαίνει στο Grand Theft Auto V.

whoaaaah-dude

Στην Inception κατηγορία “παιχνίδι μέσα στο παιχνίδι” (Game Within A Game) νικητής ήταν και πάλι το Grand Theft Autο V, αφήνοντας πίσω του και πάλι το The Witcher 3, το Garry;s Mod, το Tabletop Simulator αλλά και το αγαπημένο μας, Stanley Parable.

game-within-game

Στην κατηγορία “Δεν κλαίω, κάτι μπήκε στο μάτι μου”  (I’m Not Crying, There’s Something In My Eye), το The Walking Dead ξεπέρασε τα life is Strange, This War of Mine, Undertale και To The Moon.

not-crying

Η πιο WTF? κατηγορία ήταν η “Καλύτερη Χρήση Ζώου Φάρμας” (Best Use Of A Farm Animal). Εκεί το Goat Simulator δεν δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στα Ark, Stardew Valley, Farming Simulator 17 (?!) και Blood and Bacon.

wtf

Και πάμε στην Boom Boom κατηγορία με Just Cause 3, Broforce, Kerbal Space Program, Keep Talking and Nobody Explodes και φυσικά τον μεγάλο νικητή Doom που λογικά νίκησε και μόνο λόγω ομοιοκαταληξίας.

boom-boom

Επόμενη κατηγορία τα παιχνίδια που μας έκαναν να τα μισήσουμε αλλά και να μην ξεκολλάμε. “Σχέση Αγάπης/Μίσους”  (Love/Hate Relationship) και νικητής ο αναμενόμενος. Το Dark Souls III, δε δυσκολεύτηκε απέναντι σε DOTA2, Super Meat Boy, Darkest Dungeon και Geometry Dash.

love-hate

Στην “Κάτσε και Άραξε” κατηγορία (Sit Back and Relax) νικητής βγήκε το Euro Truck Simulator 2. Άλλες υποψηφιότητες ήταν τα City Skylines, ABZU, Viridi, Mini Metro.

sit-back

Και κλείνουμε με την κατηγορία “Καλύτερα με Φίλους” προφανώς για τα παιχνίδια που έχουν πολύ καλύτερο co-op mode από ότι single player. Και όλοι ξέρουμε ότι στα co-op modes νικάνε τα ζόμπι. Έτσι, νικητής αναδείχθηκε το Left4Dead 2 αφήνοντας πίσω τα Don’t Starve Together, Gang Beasts, Magicka, και Golf With Your Friends το οποίο λογικά είναι το πιο βαρετό παιχνίδι του πλανήτη.

better-with-friends

Αυτά ήταν αναλυτικά τα βραβεία των Steam Awards 2016. Πώς σας φάνηκαν τα αποτελέσματα και οι υποψηφιότητες; Πείτε μας στα comments.

 

Add Comment