Image Alt

SP Gaming Net Station

Top Weapons in Video Games

spgamingweapons

Τα όπλα στο gaming έχουν αλλάξει πολλές μορφές. Από ρεαλιστικά σε φανταστικά, σε απίθανα, σε ρεαλιστικά πάλι. Ανάλογα με το είδος (και την όρεξη) του καθενός, έχουν βγει όπλα που αγγίζουν τα όρια της ηλιθιότητας και σε αυτή τη λίστα θα βρείτε και κάποια τέτοια. Υπάρχουν και όπλα που αγγίζουν τον θρύλο, αλλά και όπλα που μοιράζουν τέλεια τη χρησιμότητα με την εμφάνιση.

Όμως ο νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας…

Plastic Bag – Manhunt

Για το Manhunt έχουμε ξανα αναφέρει ότι έχει φάει ban από πολλές χώρες και ένας από τους λόγους ήταν και η χρήση αυτού του όπλου. Η απλότητα του “σκοτώνω κόσμο με μια σακούλα” (όπως και πολλά άλλα αυτοσχέδια όπλα του παιχνιδιού) οδήγησε πολλές χώρες να θεωρήσουν ότι μαθαίνει τους νέους βίαιες πράξεις με απλά εργαλεία και ότι τους ωθεί στη βία. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει να βρίσκεται στη λίστα.

The Smart Pistol – Titanfall

Να και ένα πρόσφατο. Το Smart Pistol (αν και το νερφάρανε λίγο) ήταν το όπλο που αγαπήσανε οι απανταχού noobs του παιχνιδιού. Είναι σχεδόν τσάμπα και λοκάρει στον αντίπαλο χωρίς να κάνεις πολλά πολλά… Κουμπώνεις και ένα tactical cloak και απλά κάνεις βόλτες σκοτώνοντας ανυπεράσπιστους τύπους χωρίς πολλά πολλά.

Pipe Bomb – Left 4 Dead 2

Το pipe bomb είναι από τα πιο fun to watch όπλα της λίστας.  Είναι μια χειροβομβίδα που βγάζει ένα φωτάκι που προσελκύει τα ζόμπι. Αφού λοιπόν μαζευτούν αρκετά γύρω γύρω…. γίνεται αυτό.

The Glaive – Dark Sector

Κουράστηκες με τις πολλές σφαίρες και τα κλασσικά “κρύψου και πυροβόλα” 3rd person action games; Πάρε το Glaive! Ένα όπλο σαν το Batarang του Μπάτμαν που το πετάς και μπορείς να το χειριστείς σε slow motion! Εκεί που τελειώνουν οι κανόνες της φυσικής και ο ρεαλισμός, ξεκινάει το Glaive!

Dragonbane – Skyrim

Ένα όπλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να σκοτώνει Δράκους… I rest my case.

Super Sheep – Worms

Είναι ένα αρνί με μπέρτα που πετάει!! Τι περισσότερο να χρειαστείς για να κάνεις πιο χαβαλετζίδικο ένα ούτως η άλλως χαβαλετζίδικο παιχνίδι;

Gravity Gun – Half Life 2

Από τα πιο έξυπνα, αστεία αλλά και χρήσιμα όπλα του Half-Life 2. Με το Gravity Gun μπορούσες να “τραβήξεις” πάνω σου και να εκτοξεύσεις στους αντιπάλους σου οτιδήποτε υπάρχει μέσα στην πίστα. Ακόμα και τους ίδιους τους αντιπάλους σου! Awesome!

Soul Edge – Soul Calibre

Γιατί πόσα όπλα σου παίρνουν την ψυχή? Το Soul Edge είναι από τα πιο διάσημα όπλα του παιχνιδιού και αν και δεν είναι ούτε το πιο παλιό, ούτε το πιο νέο, η χρησιμότητά του το έχει στην κορυφή της λίστας των όπλων που προτιμούν οι παίκτες στον κόσμο του Soul Calibre

Jarate – Team Fortress 2

Είναι ένα βάζο με κατούρι! Τόσο απλά… είναι κάτι σαν χειροβομβίδα που κάνει splash damage όπως είναι λογικό αν και θα έπρεπε να έχει και damage over time λόγω μυρωδιάς…

The Vibroblade – South Park: Stick of Truth

Ναι, είναι ίσως το καλύτερο όπλο που μπορείς να βρεις στο παιχνίδι. Και ναι… είναι ένα dildo. Σου δίνει +100 shock damage σε κάθε επίθεση και φυσικά θα αργήσεις πολύ να το βρεις…

BFG – Doom

Το όπλο που τα ξεκίνησε όλα. Μπορεί να μην το θυμούνται πολλοί αλλά όταν πρωτοβγήκε έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά αναφορικά με τα όπλα που κάνουν ΠΟΛΥ damage, είναι δύσκολο να τα βρεις και έχουν και ΓΑΜΑΤΟ όνομα! Για όσους δεν το έχουν πιάσει ακόμα το υπονοούμενο, ναι, το BFG είναι τα αρχικά του Big Fucking Gun.

The Buriza-Do Kyanon – Diablo 2

Από τα πιο επιδραστικά όπλα (αλλά όχι και το καλύτερο) του Diablo 2. Μπορεί να μην έκανε το damage του Winforce, αλλά δεν θυμάμαι πολλά όπλα του Diablo να δώσαν το όνομά τους σε ένα από τα καλύτερα όπλα του DotA.

Dual Wristblades – Assassin’s Creed 2

Τα Dual Wristblades του Assassin’s Creed 2 είναι από τα καλύτερα όπλα του gaming για δύο πολύ απλούς λόγους: Είναι χρήσιμα, είναι εντυπωσιακά, και είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ COOL

And the winner is…

The Shock Rifle (Unreal series)

Το απόλυτο όπλο που συνδύαζε τέχνη, aiming, ταχύτητα σκέψης και στρατηγική μέσα σε ένα FPS game! Το διπλό mode ήταν ουσιαστικά τριπλό! Είχε AOE damage με τα αργά του bolts, είχε γρήγορες sniper βολές, αλλά είχε και τον συνδυασμό! Έριχνες την αργή ΑΟΕ βολή και την πετύχαινες με την γρήγορη βολή για μια έξτρα έκρηξη! Το όπλο έδωσε ένα στοιχείο στρατηγικής και planning στο παιχνίδι, κάτι που δεν κατόρθωσε να αντιγράψει πλήρως κανένα παιχνίδι από τότε…

[youtube id=”BStPdDrWPb8″ width=”633″ height=”356″]

υ.γ. Αν νομίζετε ότι κάποιο όπλο λείπει από τη λίστα, μη διστάσετε να μας το αναφέρετε με comment σε αυτό το post, στο Facebook ή στο @SPGamingNet στο Twitter.

3 Comments
Add Comment