Image Alt

SP Gaming Net Station

Ad Finem: Το παραμύθι συνεχίζεται στο Boston Major!

Οι Έλληνες Ad Finem μπορεί να είναι “πρωτάρηδες” στο Boston Major αλλά έχουν αποδείξει και συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι έχουν την ποιότητα για να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση.

Στα προκριματικά πήραν την τέταρτη θέση στον όμιλο και τελικά πέρασαν στο Group Stage του main event νικώντας την Team Liquid, κάνοντας το πρώτο μπαμ στον χώρο του DOTA 2. Στους ομίλους ξεκίνησαν με νίκη αλλά τελικά με δύο ήττες πήραν την τρίτη θέση στον όμιλο και μαζί την μεγαλύτερη πιθανότητα για δύσκολη κλήρωση στο Main Event. Η κληρωτίδα “έβγαλε” ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, τους Newbee και φυσικά κανένας δεν έδινε ελπίδες στην Ελληνική ομάδα.

Και όλα πήγαιναν φυσιολογικά αναμενόμενα με τους Newbee στο πρώτο παιχνίδι να κάνουν εντυπωσιακή αρχή και να “καθαρίζουν” όλα τα πρώτα towers των Ad Finem μέσα στα πρώτα 10 λεπτά. Οι Newbee πήραν εν τέλει το παιχνίδι στα 32 λεπτά και όλα έδειχναν ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα.

Κάπου εκεί όμως όλα άλλαξαν με την Ελληνική ομάδα στο δεύτερο παιχνίδι να είναι εντελώς αλλαγμένη προς το καλύτερο. Ο Bounty Hunter του Maybe Next Time αποδείχθηκε λίρα εκατό, κάνοντας άνω κάτω τους Newbee με συνεχόμενα ganks και courrier kills. Όσο οι Newbee προσπαθούσαν να βρουν λύση απέναντι στον BH, το Morphling του Madara φάρμαρε με την ησυχία του και όταν ήρθε η ώρα να εμφανιστεί στη μάχη ήταν πολύ αργά για την Κινέζική ομάδα να αντιδράσει. Τρεις συνεχόμενες επιθέσεις στο Bottom Lane ήταν αρκετές για τους Ad Finem για να κάνουν τελικά το Team Kill και να ισοφαρίσουν τη σειρά.

Στο τρίτο παιχνίδι και οι δύο ομάδες δοκίμασαν να παίξουν με hard carry με τους Κινέζους να βάζουν την Luna στο πάνω lane και τους Έλληνες να τοποθετούν τον Alchemist στο mid. Το πρώτο μισό έδειχνε το παιχνίδι να γέρνει υπέρ των NewBee με τη Luna να φαρμάρει καλύτερα και τον Alchemist να πεθαίνει στο πρώτο σημαντικό gank. Ευτυχώς για τους Ad Finem κατάφεραν να σκοτώσουν τη Luna αμέσως μετά και να παίρνουν το πάνω χέρι.Οι NewBee δοκίμασαν να παίξουν επιθετικά, ο Alchemist είχε “φουσκώσει” και μόλις κερδήθηκε το πρώτο σημαντικό teamfight πήρε το Aegis και κάπου εκεί η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες άνοιξε και δεν ξαναέκλεισε ποτέ. Οι Ad Finem είχαν πετάξει το φαβορί εκτός διοργάνωσης!

Και κάπως έτσι κάτι τέτοιες αντιδράσεις είναι τελείως φυσιολογικές:

 

 

Το επόμενο βήμα στη διοργάνωση είναι ο αγώνας απέναντι στους LGD.FY στις 3:30 το βράδυ για την 8άδα του Boston Major. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και αν χάσουν σε αυτή τη φάση θα πάρουν φεύγοντας 125.000 δολάρια. Δεν το λες και άσχημα για πρώτη φορά…

bostonmajor

Πηγές: PGL, JoinDota, GosuGamers

1 Comments
Add Comment