Image Alt

SP Gaming Net Station

Σκέψεις εισόδου των eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το eSports Forum.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σκέφτεται εδώ και μερικά χρόνια την πιθανότητα εισόδου των eSports στη λίστα των Ολυμπιακών Αθλημάτων και μία από τις τελευταίες κινήσεις της είναι η ανακοίνωση του “eSports Forum” στις 21 Ιουλίου στη Λωζάνη.

Όλος ο κόσμος των eSports θα είναι εκεί και θα έχει την ευκαιρία να “πείσει” για την οικονομική και κοινωνική προοπτική των eSports στο αθλητικό στερέωμα. Παίκτες, ομάδες, διοργανωτές και χορηγοί απέναντι σε εκπροσώπους του “Ολυμπιακού Κινήματος” που ψάχνει διάφορους τρόπους για μια “πιθανή συνεργασία”. Όπως είπε και ο αθλητικός διευθυντής της Ολυμπιακής Επιτροπής, Κιτ Μακ Κόνελ, “Η Ολυμπιακή Επιτροπή […] παρακολουθούν την γρήγορη ανάπτυξη των esports παγκοσμίως και πραγματικά θέλουμε να ξεκινήσουμε εντατικές συζητήσεις”.

Φυσικά μεγάλη συζήτηση θα γίνει για την τεράστεια επιτυχία του οικονομικού μοντέλου της Twitch και γενικώς των πιθανών νέων πηγών εσόδων μέσω των eSports. Το eSports Forum θα δώσει την ευκαιρία στην Ολυμπιακή Επιτροπή να κατανοήσει σε μεγαλύτερο βάθος τον τρόπο λειτουργίας των eSports ώστε να αντιληφθεί επιτέλους ότι πρόκειται για κανονικό άθλημα αν και ήδη έχουν γίνει δηλώσεις από εκπροσώπους του παγκόσμιου αθλητισμού που λένε ότι “ο Αθλητισμός δεν μένει ποτέ στάσιμος και καταλαβαίνουμε ότι η τεράστεια ανάπτυξη esports και του gaming είναι μέρος αυτής της εξέλιξης”.

Παρόλο που πρόκειται για προκαταρκτικές συζητήσεις, είναι πολύ πιιθανό να δούμε κάποιο από τα eSports να έχει το δικό του Χρυσό Μετάλλιο στα 19α Asian Games το 2022, ενώ σύμφωνα με το BBC, ήδη οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 σκέφτονται σοβαρά την ένταξη των eSports σαν άθλημα επίδειξης.

Add Comment