Image Alt

SP Gaming Net Station

SP Featured Streamer: Hum4nJeJe

PUBG Streamers έχουμε. Fortnite Streamers έχουμε. APEX Streamers έχουμε. Football Manager Streamers έχουμε; Δεν έχουμε! Ή μήπως έχουμε; Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ έχουμε!

Καλωσορίζουμε τον νέο μας Featured Streamer Hum4nJeje, τον κορυφαίο κατά τους viewers του Έλληνα παίκτη Football Manager με πολλές διακρίσεις και συμμετοχή με μεγάλη επιτυχία στο πρόσφατο Copa Manageria (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Football Manager) που διεξήχθη στα γραφεία της Sports Interactive!

Ο Hun4nJeJe πήρε το εισιτήριο για τη διοργάνωση μέσω του fmgreece.gr, του μεγαλύτερου ελληνικού site για Football Manager lovers και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό όπου και ηττήθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Πορτογαλία!

Πες μας δύο λόγια για τη σταδιοδρομία σου στο football manager, πόσα χρόνια παίζεις αποκλειστικά το παιχνίδι?
Επειδή προέρχομαι από εύπορη οικογένεια των Βορείων Προαστείων (μεγάλοι λεφτάδες όλοι μας δεν!!!), κατάφερα με την βοήθεια πάντα των γονιών να πάρω το πρώτο μου PC το 2004 οπότε παίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι από την πρώτη του έκδoση σαν Football Manager 2005 που βγήκε Φθινόπωρο του 2004. Παρόλα αυτά τα Manager παιχνίδια τα άρχισα από Playstation 1 με αρχή το Premier Manager 1998 και το LMA Manager 2001.

Με το gaming γενικότερα ξεκίνησες ‘τότε’ να ασχολείσαι? Η είχες παίξει και κάποιο άλλο game παλιότερα?
Σχεδόν παράλληλα θα έλεγα είχα ασχοληθεί με Counter Strike. Ατάκες του τύπου rtms, empei, gosu και μία ρίκνω ακόμα με ακολουθούν μέχρι και σήμερα. Αχ αθάνατο Mirc… την εποχή που κάθε περιοχή είχε από 3 net cafe και όλα είχαν αναμονή σε πελάτες. Λίγο Lineage 2 τις εποχές BnB servers και e-global, μετά ήρθε το κάψιμο στο World of Warcraft και τα τελευταία χρόνια κάτι λίγο από League of Legends αλλά να πώ την τραγική αλήθεια το community του παιχνιδιού με έδιωξε.
Το Football Manager όλα εκείνα τα χρόνια δεν το άφησα στην άκρη, ήταν πάντα εγκατεστημένο στο PC μου!

Στο YouTube channel σου έχω παρακολουθήσει ότι ασχολείσαι με tutorials για αυτούς που ενδιαφέρονται σοβαρά για το Football Manager, πως σου ήρθε αυτή η ιδέα να βοηθήσεις τους νεότερους?
Το παιχνίδι ξεκίνησα να το παίρνω σοβαρά από το 2004 και ο λόγος ήταν ο ανταγωνισμός που είχαμε σε lan βραδιες σε net cafe. Εκεί γνώρισα και κόλλησα με τον Χρήστο γνωστό ως GreekzGoElitez που είδες στα tutorials και έκτοτε δεν έχουμε χαθεί, τον επόμενο χρόνο γνώρισα και τον Trix που αγόραζε Μιχάλη Κωνσταντίνου στην Μπαρτσελόνα σε ένα lan πρωταθληματάκι με θαμώνες και συνέχισα κάθε χρονιά να το ψάχνω όσο πιο πολύ γίνεται.

Το θέμα tutorials άρχισε με το streaming. Όχι για την αυτοπροβολή αλλά για να μην απαντάω στις ίδιες ερωτήσεις σε κάθε viewer που μπήκε να δει το stream, για να βοηθήσω πιο πολύ επειδή δεν βρήκα κανένα αναλυτικό βίντεο στο youtube. Το παιχνίδι έχει τόσες πληροφορίες και tasks που είναι εξαιρετικά δύσκολο να το παρακολουθήσεις.
Οι viewers που έρχονταν στο κανάλι είχαν απορίες βασικές για το παιχνίδι, όπως το scouting, οι προπονήσεις, το προσωπικό της ομάδας, οι μεταγραφές και οι τακτικές. Έτσι έπιασα τον Χρήστο και βάλαμε κάτω ό,τι πληροφορίες και γνώσεις έχουμε για το παιχνίδι, και παίρνοντας πάντα feedback από τους viewers ξεκινήσαμε τα amateur βίντεάκια μας.

Πως σου φανηκε η εμπειρία σου στο Τουρνουα Copa Manageria 2019;
Σαν εμπειρία ήταν όνειρο για εμένα είμαι φανατικός οπαδός του παιχνιδιού οπότε ήταν λες και ήμουν στην Disneyland μου τα γραφεία της Sports Interactive απλά ένασ παιδότοπος και είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε τον ιδιοκτήτη και creator του παιχνιδιού Miles Jacobson (που τον βρίζουμε σε κάθε γκολ που χάνουμε η τρώμε “άδικα” και σε ότι bug ανακαλύπτουμε στην match engine η στο παιχνίδι γενικότερα)..

Γνωρισες κάποιον στο event που δεν περίμενες ?
Όλοι ήταν φιλικοί γενικά από διοργανωτές μέχρι τον τελευταίο διαγωνιζόμενο, αλλά παρέα έκανα περισσότερο με τον Πορτογάλο τον Τιάγκο (πολύ πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα σαν κουλτούρα), τον Ιρλανδό τον Γκλέν (πιο κοντά στην ηλικία μου), τον Ιταλό Φίλιππο (Una Fatsa Una Ratsa), τον Γάλλο τον Βίλφρεντ (έχει καλές σχέσεις με fmgreece) και τον Βέλγο τον Στεφ (εγώ αυτός και ο Φίλιππο ήμασταν οι μόνοι με επιθετικές τακτικές και συζητήσαμε αρκετά).

Πες μας καμία ιστορία απο αυτη τη μεγάλη σου εμπειρία για εμάς που δεν μπορέσαμε να παρεβρεθούμε ?
Στο τέλος του τουρ αποκλείστηκα από τον Πορτογάλο μετά από 2 αγώνες πρώτος αγώνας 1-1 με 25 σουτ εντός εστιας τον Ικάρντι να χάνει τα άχαστα και τον Άλισον Μπεκερ να έχει χτίσει τοίχος! Στον 2ο αγώνα 1-0 υπέρ μου μέχρι το 55 απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι την κόκκινη του Ντανίλο Περέιρα στο 56 μετά ισοφάρισε ο Πορτογάλος, εγώ από το 62 μέχρι το τέλος είχα ακόμα φάσεις ακόμα και με 10 παίχτες στην παράταση είχα ξεμείνει από αλλαγές και οι παίχτες είχαν βγάλει πνευμόνια στο χορτάρι μετά από 120 λεπτά pressing. Να άλλαζα κάτι δεν θα άλλαζα την ανωτερότητα της τακτικής μου και το ότι ήμουν το φαβορί το έλεγαν όλοι στο τουρ από αντιπάλους μέχρι admin, από την φάση των ομίλων με τον Γάλλο τον Βέλγο τον Γερμανό και τον Άγγλο να κρατάνε σημειώσεις όταν έφτιαχνα τις τακτικές κάθε αγώνα.

Η εμπειρία ήταν τέλεια. Λίγο πίκρα που δεν το σήκωσα αλλά γεμάτος από αναγνώριση από όλους τους αντιπάλους μου και ο Πορτογάλος μου το είπε ότι ήταν πολύ τυχερός και οι αναμνήσεις με τα παιδιά από αυτές τις 2 μέρες θα τις κρατάω μια ζωή από το μπαρ που πήγαμε και ήπιαμε τις μπύρες μας και φάγαμε κιόλας μέχρι τις βραδινές βόλτες με τον Τιάγκο (Πορτογάλος) για να καπνίσουμε ενώ μιλάγαμε για τακτικές και ποδόσφαιρο όλη την ώρα!

Ποιοί είναι οι μελοντικοί στόχοι του Hum4njeje στα gaming δρώμενα?
Περιμένω πώς και πώς την ανακοίνωση ημερομηνιών του Bidstack tournament για το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο Football Manager που θα γίνει πάλι Αγγλία ή στο Μπέρμινγκχαμ η στο Λονδίνο. Εκεί πρέπει να στείλω promo video για να με δεχτούν.
Όπως καταλαβαίνεις τα έπαθλα είναι μοναδικά. Εκτός του χρηματικού επάθλου, στο περσινό Παγκόσμιο ο νικητής έκατσε στον πάγκο ως Προπονητης των παλαίμαχων της Norwich σε φιλικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό εναντίων παλαίμαχων της Ίντερ.
Πες μου ότι δεν θες να κάτσεις σε πάγκο παίζοντας αυτό το παιχνίδι τόσα χρόνια και με το DNA του Έλληνα που είμαστε λίγο πολύ όλοι μας προπονητές του καναπέ, πόσο μάλλον όταν συναντάς παίχτες όπως Materazzi, Roberto Carlos και Λάμπρος Χούτος (χαχαχαχαχαχαχα). Είναι ένα κίνητρο δεν μπορείς να πεις!!!

Ακολουθήστε τον Jum4njeje στο twitch και στα υπόλοιπα social media:
Steam
Facebook
Twitter
Youtube

2 Comments
Add Comment