Image Alt

SP Gaming Net Station

Boston Major: Δεύτεροι στον κόσμο οι έλληνες Ad Finem! Tweets και video του τελικού!

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Οι Ad Finem κατάφεραν πολλά πράγματα που δεν έχει καταφέρει καμία ελληνική ομάδα στο παρελθόν. Παρουσία σε μεγάλο LAN event μέσα από Ευρωπαϊκά Προκριματικά, νίκες απέναντι σε μεγαθήρια, παρουσία σε τελικό μεγάλου LAN event, τα περισσότερα prize money που έχουν ίσως κερδίσει όλες οι Ελληνικές ομάδες μαζί.

Στο Boston Major οι Ad Finem κατάφεραν επίσης να κάνουν ολόκληρο το χώρο του Event να φωνάζει ρυθμικά το όνομά τους, κατάφεραν να ξεκινήσουν ένα επικό cinderella run από την τελευταία θέση των προγνωστικών μέχρι και τον τελικό, όπου και έπεσαν μαχόμενοι από τους OG σχετικά εύκολα με τελικό σκορ 3-1, προσφέροντας όμως ένα game που θα μνημονεύεται για χρόνια. Μας χάρισαν και αυτό το compilation.

 

Οι OG αν και άλλαξαν τρία άτομα της βασικής πεντάδας τους, ήθελαν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει τρίτο major Valve τίτλο και δεν έδωσαν πολλά περιθώρια στους Ad Finem.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν κυρίως αμυντικό και από τις δύο πλευρές με εξαίρεση το γρήγορο First Blood από τους OG. Οι Ad Finem έλεγχαν το map και τη ροή του παιχνιδιού μέχρι και το 15ο λεπτό αλλά οι OG με μερικά καίρια kills ανέτρεψαν την κατάσταση και μέχρι το 40ό λεπτό είχαν σπάσει το mid lane αναγκάζοντας τους Ad Finem να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια άμυνας στο bottom lane. Η άμυνα απέτυχε και οι OG έκαναν το 1-0

Το δεύτερο παιχνίδι ήταν πιο εύκολο για τους OG που πήραν το γρήγορο first blood και έκαναν και ένα γρήγορο wipe στο bottom lane απέναντι στο gank των Ad Finem. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι άνοιξε. Οι Ad Finem κατάφεραν να απωθήσουν την πρώτη προσπάθεια των OG να μπουν στη βάση αλλά η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη που στα 35 λεπτά οι OG μπήκαν στο high ground, επιτέθηκαν πρώτα στους ήρωες των Ad Finem και μετά στα barracks κάνοντας το 2-0.

Και μετά ήρθε το τρίτο παιχνίδι. Οι μάχες ξεκίνησαν πολύ νωρίς με τους OG να θέλουν να “κλείσουν” τον τελικό και τους Ad Finem να θέλουν να αλλάξουν στρατηγική σε μια προσπάθεια να μειώσουν σε 2-1. Όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, κοντά στο 20ό λεπτό οι OG κέρδισαν τις μάχες που ήθελαν και έδειξαν να ξεφεύγουν στο σκορ. Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα παιχνίδια όμως, οι Ad Finem μέσα από μερικές έξυπνες μάχες και εντυπωσιακά plays κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά και μόλις βρήκαν ευκαιρία όρμηξαν και έριξαν το top lane barrack. Οι OG έδειξαν να “ξυπνάνε” και σε μια αποφασιστική μάχη σκότωσαν 4 αντιπάλους και προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι τη βάση από το κέντρο καταφέρνοντας όμως να ρίξουν μόνο το ranged mid barrack.

Αφού συμπληρώθηκε μια ώρα παιχνιδιού και αφού οι δύο ομάδες αντάλλαζαν kills εδώ και εκεί, ο Madara αποφάσισε να αγοράσει Divine Rapier. Η έμπνευση έδειχνε να πιάνει με τους Ad Finem να μπαίνουν στη βάση των OG και να ρίχνουν όλα τα barracks δημιουργώντας mega creeps. Οι OG όμως δεν το παράτησαν. Το Divine Rapier άλλαξε χέρια μερικές φορές, οι OG υπερασπίζονταν το κεντρικό κτήριο μέχρι που ο  Maybe Next Time μπήκε “πίσω από την πλάτη τους” και έριξε το τελικό χτύπημα, χωρίς να έχει κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή ούτε ένα hit σε κτήριο σε όλο το παιχνίδι!

Μετά το 2-1 οι Ad Finem έδειξαν να μένουν από δυνάμεις. Κρατήθηκαν μέσα στο παιχνίδι μέχρι και το 15ο λεπτό αλλά μετά οι OG με μερικές εκπληκτικές κινήσεις ξέφυγαν και έδειξαν από την αρχή ότι αυτή τη φορά δεν θα αφήσουν το παιχνίδι να χαθεί. Έδειχναν να έχουν απάντηση σε όλες τις κινήσεις των Ad Finem και τελικά στα 35 λεπτά μπήκαν στη βάση από το bot lane. Οι Ad Finem δεν είχαν απάντηση στην πίεση τους και τελικά είπαν το GG δίνοντας τη νίκη στους OG  με τελικό σκορ 3-1.

Μερικά Tweets για τον τελικό.

 

 


Και φυσικά, το βίντεο του τρίτου τελικού!

https://www.youtube.com/watch?v=b_yjDM5JUTc

Οι αντιδράσεις του κόσμου στη νίκη στο τρίτο παιχνίδι.

Add Comment